Urban Oasis

Urban Oasis

För ekologiskt är inte bra nog.

Från bergsal under Liljeholmen kommer en världsomvälvande nyhet, och Ica Kvantum Liljeholmen har det stora nöjet att först i Sverige presentera Urban Oasis. Deras nyskördade groddar har redan tagit plats i vår salladsbar och snart finns diverse frukt och grönt att hitta lite överallt här i butiken.

Det lilla FoodTech företaget med gigantiska tankar och visioner har med hjälp av tekniken skapat en perfekt miljö, som kan skräddarsys för varje växt och plantas behov.

Det märks på smaken.
Det märks på konsistensen.
Det märks på näringsinnehållet.
Och snart märks det i naturen då denna typ av odlingar har så pass liten miljöpåverkan att ordet ekologiskt inte räcker till på långa vägar. Detta är framtid i samtid och ett monumentalt steg för hållbarhet. Glöm övergödning., glöm klimatpåverkande transporter, och börja försiktigt tro på att minska de importer som idag står för över 60% av allt grönt vi äter i Sverige.

Deras odlingssystem är så effektivt att när de, såsmåningom, kan nyttja deras lokaler till fullo kommer kamrarna i berget producera upp till 5 ton grönsaker…varje dag!

”Vi kan odla vad som helst här nere” Med tekniken på plats är det bara fantasin som sätter gränser Som vännerna under berget uttrycker det – ”Break the seasons” och vi är kanske nu bara ett litet steg bort från solmogna och läckert knallröda (och lokalt odlade) jordgubbar på julbordet.

Efter två års samtal, diskussioner och planering är vi extremt stolta att varmt få välkomna Urban Oasis till oss (här uppe) på Liljeholmen!

Urban farming

Försäljningschef Joakim Haraldsson besöker odlingsbäddarna under Liljeholmsberget och inspekterar skotten, som sedan transporteras de ca 500m till butiken. Lokalodlat räcker inte, det här är HÄRodlat.

facebook