Hållbarhet

Vi jobbar aktivt mot vår Vision om "Noll matsvinn" och varje år räddar vi ca 50 ton mat från att slängas i onödan. En siffra vi är väldigt stolta över. Vi satsar alltid på svenskt butikstyckat kött och fisk från utvalda leverantörer och har en rad olika matsvinnslösningar du kan läsa mer om här nedan.

Ät snart-kyl

Ät snart-kyl

Genom vår "Ät- snart-kyl" kan du köpa mat med kortare hållbarhet till nedsatt pris. Bra för både Miljön och din Plånbok tycker vi!

Miljökassar

Miljökassar

I vår Juicebar säljer vi dagligen våra numera klassiska och etablerade Miljökassar med 2kg blandad Frukt & Grönt med ev. "Skönhetsfel" tex. Utöver dessa har vi även våra "Banankassar" och "Äppelkassar".

Rädda maten & Rescued

Rädda maten & Rescued

Genom vårt Kök och Juicebar tar vi hand om ev. överskott från andra avdelningar och våra fantastiska kockar lagar dagligen mat på råvaror som annars hade riskerats att bli matsvinn. Vi räddat över 70.000 kg mat. Det bästa är att du, genom att handla hos oss, är med och hjälper till.

När du är i vår butik kommer du stöta på märket Rescued. Det är vårt eget märke för mat som är 100% räddad från butiken. Våra kockar hittar jämt nya recept och skapar allt från bejublad tomatsås till blåbärsmarmelad med cognacsstinn.

Vego

Vego

Oavsett om du är vegoveteran eller nybörjare är vårt mål att kunna erbjuda Sveriges bästa sortiment inom vegetariska alternativ. Vill du ha ost gjort på cashewnötter, eller Bärtas egna tempeh gjort på ärtor från Karlshamn, kan du vara säker på att du hittar det i våra hyllor, kyl eller frysdisk.

Välgörenhet

Vi samarbetar med välgörenhetsorganisationen Maträddarpatrullen och det vi inte kan rädda genom åtgärderna ovan skänker vi till Maträddarpatrullen där maten går till utsatta personer i samhället.