Månadens skörd

Månadens skörd

Skapa en inkluderande buffé

Festmat för alla – går det? Månadens skörd har undersökt hur man kan göra för att servera en grön, säsongsbetonad, hållbar och smakrik buffé som passar så många som möjligt. Låt festen börja!

Till reportaget

En syrlig smak av försommar

Få rätter är så somriga som en klassisk rabarberpaj med vaniljsås. Lika gott är det att lägga rabarber på grillen och i drinkglasen. Välkommen att botanisera bland fräscha sommarstjälkar.

Läs hela artikeln

Tar vi maten för given?

Idag slängs alldeles för mycket ätbar mat samtidigt som vi uppskattar lokal mat och egenodlade grönsaker. Har vi förlorat respekten för matens värde? Månadens skörd söker efter svar på matsvinnet.

Matsvinn

Grön barnbuffé

Weronica Fernqvist ansvarar för Papricaklubben på ICA Kvantum Oxelösund där hon även jobbar i bageriet och kassan. Hon umgås gärna med familj och vänner och har två barn, 16 år och 19 år. Hon njuter också av promenader i naturen, hästridning, golf och yoga. Denna månaden tipsar hon om gröna buffévarianter till barnen.

Weronicas tips

Månadens skörd på Instagram

Följ @manadensskord på Instagram för bilder, filmer, recept, inspiration och inblickar i redaktionens arbete.

     

Om Månadens skörd

ICA Kvantum strävar efter att bli bäst på frukt och grönt. För att nå vårt mål ger vi ut Månadens skörd som genom reportage, tips och recept inspirerar dig om säsongens goda gröna råvaror. Du hittar magasinet gratis i din ICA Kvantum-butik och kan också läsa utvalt innehåll direkt på webben.