Vårt engagemang: Från hage till mage

Vårt engagemang: Från hage till mage

Vi på ICA Kvantum Flygfyren brinner för god mat från Roslagen, det gynnar såväl trakten som miljön. Vi stöttade närområdets matproducenter genom att anordna en rundtur där våra kunder fick besöka våra lokala leverantörer.

Hur genomfördes det?

Våra lokala leverantörer håller Roslagen levande och våra kunder ville gärna handla mat från området - kanske till och med från någon de känner! Därför anordnade vi två bussturer den 1 juni och den 11 september där våra kunder fick besöka tre av våra lokala leverantörer som ligger inom en radie på tre mil. Vi besökte Väddö Gårdsmejeri, ett KRAV-certifierat mejeri som gör ostar och glass. Sedan hälsade vi även på Senneby Trädgård som odlar KRAV-certifierade grönsaker. Turen avslutades hos Roslagskött som har grisuppfödning, mycket av butikens fläskkött kommer därifrån. Vi ville att våra kunder skulle få uppleva vilka eldsjälar som ligger bakom verksamheterna och låta dem följa med hela resan från hage till mage.

Det fanns 35 platser på bussen och kunderna fick anmäla sig i vår kundtjänst. Anmälningsavgiften var 50 kronor som vi sedan skänkte oavkortat till idrottsföreningen Norrtälje Basket. Om man inte kunde följa med på bussturerna så kan man hämta en karta i butiken. På kartan finns alla våra leverantörer utmärkta så att man kan besöka dem själv via bil, cykel eller till fots. Vi vill gärna fortsätta med rundturerna längre fram och genomföra en rundtur varje år där vi besöker olika leverantörer varje gång.

banner_ica100