Månadens skörd

Månadens skörd

Laga grönare hämtmat hemma 

Vi beställer hämtmat som aldrig förr trots att den maten ofta är både mindre hälsosam och dyrare än hemlagat. Månadens skörd bad ekonomen och matpreppern Ylva Bergqvist om hemlagade hämtmatstips!

Till reportaget

En krispig kåldrottning

Pricken över i, kronan på verket, eller grädden på moset? Den här C-vitaminrika texturförhöjaren är inget mindre än ett måste på din tallrik. Äntligen är det dags att bekanta sig med kålrabbin!

Läs hela artikeln

Bättre matval med Vegoguiden

Att vegetarisk mat är bättre för klimatet är klarlagt sedan länge. Men det finns även bättre och sämre val inom den växtbaserade kosten. Månadens skörd bad Gunilla Elsässer på WWF om vegovägledning.

Läs hela artikeln

Frukstund med Papricafamiljen 

Frukter och grönsaker är viktiga källor till fibrer och vitaminer och ska ingå i alla måltider för hela familjen. Men om du hellre tar en kaffe än en smoothie och barnen vägrar äta grönt? Då finns Papricafamiljen här och ger dig tips för en enklare och godare vardag.

Till Papricafamiljen

Månadens skörd på Instagram

Följ @manadensskord på Instagram för bilder, filmer, recept, inspiration och inblickar i redaktionens arbete.

 

Om Månadens skörd

ICA Kvantum strävar efter att bli bäst på frukt och grönt. För att nå vårt mål ger vi ut Månadens skörd som genom reportage, tips och recept inspirerar dig om säsongens goda gröna råvaror. Du hittar magasinet gratis i din ICA Kvantum-butik och kan också läsa utvaltinnehåll direkt på webben.