Samarbeten

Samarbeten

Ica Malmborgs har en lång erfarenhet och stor passion när det kommer till att värna om miljön och att ta socialt ansvar. Man strävar efter att butikernas varor ska vara odlade eller framställda på ett sätt som är både miljömässigt, socialt och etiskt acceptabelt och man jobbar aktivt med bland annat IM, Fairtrade, KRAV och MSC. Malmborgsbutikerna väljer nu att vara med i kampen mot matsvinnet tillsammans med Food2Change!

Food2Change – minska matsvinnet

Food2Change är en ideell förening som i samarbete med livsmedelsbutiker ser till att mat som i vanliga fall kastats helt i onödan delas ut till föreningens hjältemedlemmar, människor med låga inkomster. 

Food2Change har som mål att bekämpa matsvinnet från dagligvaruhandeln och samtidigt göra en insats för människor med låga inkomster.Konceptet går ut på att butikerna skänker sina utsorterade matvaror till föreningen, som sedan delar ut matkassar till så kallade hjältemedlemmar mot en låg medlemsavgift.

 

IM Individuell människohjälp 

ICA Malmborgs har samarbetat med IM Individuell Människohjälp under ett antal år. Tillsammans med IM har vi tagit fram Malmborgs egen shoppingkasse och nätkassar för frukt och grönt som kan ersätta plastpåsarna i butik. Båda produkterna tillverkas i en fabrik i Indien av ekologisk bomull och produktionen är godkänd av Fairtrade. 

Med IM bedriver även ICA Malmborgs projektet Pantknappen som möjliggöra för kunden att skänka sin pant till IMs arbete. För varje 50 000 som kunderna skänkt, skänker Malmborgs ytterligare 10 000 kr till IM. 

Pantknappen har funnits sedan 2015 och under 2018 nådde vi milstolpen 1.000.000 kronor!