Kock och kostrådgivare på Malmborgs Clemenstorget

Följ oss i butiken och på Facebook. Vårt stora intresse är god mat och hälsa i kombination. Vi lägger upp tips och idéer på nyheter och maträtter varje vecka i butiken och på vår Facebooksida.

Har du frågor till oss kontakta oss i butiken eller maila till oss på kundkontakt@clemenstorget.ica.se

› Följ oss på Facebook

Emilia Widman

Emilia Widman heter jag, jag har i många år haft ett brinnande intresse för kost, hälsa och träning. På fritiden tycker jag om att träna, vara ute i naturen och umgås med vänner. Jag arrangerar även ett eget löparlopp i förmån för Bröstcancerfonden en gång om året i Svedala, kommunen jag är uppväxt i.

När jag inte är ute och springer, experimenterar jag ofta i köket. Jag tycker om att hitta på nya recept. Jag utbildade mig till kostrådgivare 2010 på Pauluns näringscenter i Stockholm. För mig är mat hälsosam när den är ren, med det menar jag att råvarorna är naturliga i största möjliga mån. Andra ledord i min matlagning är gott, nyttigt och enkelt. Det ska vara lätt att äta rätt! 

Här på Malmborgs jobbar jag i frukten. Det har jag gjort sedan november 2011. Jag och vår matkommunikatör, Sverker, kommer att starta ett samarbete där vi kommer att skriva ihop recept varje vecka som kommer finnas utplacerade i butiken och på vår Facebook-sida. Vi kommer även att hålla i demos där vi presenterar massor av olika sorters recept. Vi förespråkar inte dieter, utan gillar all sorts mat. Filosofin är att man kan äta allt, men inte alltid! 

Recept

Sverker v.2 2015 Rödvinsbräserad oxbringa med krämig polenta

Sverker v.1 2015 Madeleinekakor med inkokt aprikos

Sverker v.52 Hummersoppa med tartar på pilgrimsmussla

Sverker v.51 Ankbröst med karamelliserad sky

Sverker v.50 Julig cheesecake med fikon

Sverker v.49 Gumbo på krabba och mussla

Sverker v.48 Apelsinterrin med pistagepannacotta

Sverker v.47 Ribbestek med bakat äpple och råmarinerad rödkål

Sverker v.47 Glögginkokta päron

Sverker v.46 Sojabräserade revben

Sverker v.45 Hjort med pumpa och rosenkål

Sverker v.45 Spaghetti vongole

Sverker v.44 Confiterat gåslår med syrad rödkål

Sverker v.43 Råbiff på älg 

Sverker v.43 Lax med tryffelstuvad svartkål

Sverker v.42 Scaloppine med tryffelsmör

Sverker v.42 Rimmad sej med smörbakad svartrot

Sverker v.37 Halloncréme med citronconfit

Sverker v.36 Rödingpanna med kantareller och löjrom

Sverker v.36 Fläskytterfilé med brynt salviasmör

Sverker v.35 Havsabborre med havskräftor

Sverker v.34 Superenkel choklad mousse

Sverker v.33 Rökig lammstek med bakad tomat och vitlökscréme

Sverker v.33 Smörstekt marulk med rostad paprika

Sverker v.33 Paj på lime och kondenserad mjölk

Sverker v.32 Råbiff med ostron

Sverker v.32 Krabba och musslor i tomat och chili

Sverker v.31 Rostad majssoppa

Sverker v.30 Piggvar med syrad sommarkål

Sverker v.30 Kyckling "buffalo style"

Sverker v. 29 Rökig tomatsallad

Sverker v.29 Grillad röding med salsa på grön tomat

Sverker v.28 Rökta musslor

Sverker v.23 Rökig entrecote

Sverker v.23 Inkokt makrill

Sverker v.21 Sallad Nicoise

Sverker v. 21 Grillad havsabborre

Sverker v.20 Grillad tomatsallad med syrad lök och feta

Sverker v.20 Grillad makrill med spenat och ricotta

Sverker v.20 Enrisrökt kotlett med chévrebakad purjolök

Sverker v.19 Spätta på ben med brynt smörcitronett och rödbeta

Sverker v.19 Melanzane alla parmigiana

Sverker v.19 Vit sparris med lammbringa

Sverker v.18 Tonfisk med gurka och melon

Sverker v.18 Kåltillbehör till grillen

Sverker v.18 Pappardelle med salsiccia, vitt vin och salviakrisp

Sverker v.17 Grillad ryggbiff med honungsbakad endive

Sverker v.17 Grillad regnbåge med citronverbena

Sverker v.17 Carpaccio på grapefrukt med brownie krutonger

Sverker v.16 Torsk med ansjoviscréme

Sverker v.16 Lamm med sparrisfrittata

Sverker v. 16 Chokladbrulée

Sverker v.15 Laxpudding med citronett

Sverker v.15 Lammstek

Sverker v.15 Jordärtskocksoppa

Sverker v.14 Räktartar med grapefrukt

Sverker v.14 Pulled pork

Sverker v.14 Gös med nässlor och sparris

Sverker v. 13 Vit chokladparfait

Sverker v.13 Pilgrimsmussla med majrova

Sverker v.12 Confiterat anklår med puylinser

Sverker v.12 Serranolindad strömming

Sverker v.11 Paella på hel röding

Sverker v.11 Honungsglacerat ankbröst

Sverker v.10 Mjölkpocherad torskrygg

Sverker v.10 Vildsvinsstek

Sverker v.10 Löksoppa

Sverker v.9 Örtbakad lammytterfilé

Sverker v.9 Inkokt lax med syrad gurka

Sverker v.9 Ananascarpaccio

Sverker v.8 Sockersaltad kolja med picklad gulbeta

Sverker v.8 Päron chips och kanderade mandlar

Sverker v.7 Lomo

Sverker v.7 Tortelloni med rucolacréme och svartrot

Sverker v.7 Spaghetti med blåmusslor

Sverker v.7 Sotad rostbiff med nudlar och shiitake

Sverker v.6 Högrevsburgare

Sverker v.6 Sej panerad i cornflakes

Sverker v.6 Avokadosoppa

Sverker v.5 Saltad skrei bakad i olivolja med rostad tomat och citroncréme

Sverker v.5 Enchiladas fyllda med bogrevben och svarta bönor

Sverker v.5 Variation på rödbeta med kalvbringa

Sverker v.4 Halstrad torskrygg med kardemumma och rödvinsbräserat fläsk

Sverker v.4 Variant på porchetta

Sverker v.3 Svampfylld röding med tryffelstuvad grönkål

Sverker v.4 Earl grey inkokt päron

Sverker v.3 Äppelterrine på aroma

Sverker v.3 Rödvinsbräserad oxbog

Sverker v.2 Färserad kalkonstek m. sky på rostad paprika  

Sverker v.2 Halstrad röding med rödbeta och sotat äpple

Sverker v.2 Marmorerad cheesecake

Sverker v.1 Ägg och bacon

Vecka 44 Moussaka

Vecka 45 Kåldolmar på savoykål

Vecka 46 Kokta torskkotletter med jordärtskockpuré

Vecka 47 Kyckling i pestosås med ugnsrostade grönsaker

Vecka 48 Fransk köttgryta med wokat ris

Sverker v. 44 Burrito med sotad lax

Sverker v. 44 Rökt kalkonlår fyllt merd svamp

Sverker v.45 Lättbakad kolja m. grönärtspuré

Sverker v.45 Sobanudlar m. svamp och kyckling

Sverker v.45 Kalvhögrev m. smörad buljong, pepparrot och syltad lök

Sverker v.46 Sockersaltad regnbåge m. puré på granny smith och syrad gurka

Sverker v. 46 Morotsterrin

Sverker v.46 Tryffelrisotto m. smörstekt kejsarhatt, friterad ostronskivling och champinjoncréme

Sverker v. 47 Torskrygg m. chorizo

Sverker v.47 Ryggbiff m. silverlökspuré, bearnaise och friterad king edward

Sverker v.47 Äppelsufflé

Sverker v.48 Karré med smörstekt brysselkål och äpplesky

Sverker v. 48 Laxkotlett m. dragonsmör och balsamicoinkokt fänkål

Sverker v.48 Brynt vitkålsconsommé m. timbal på kejsarhatt

Sverker v.49 Clementiner i kryddig jul lag

Sverker v.49 Grillad sill m. rödbetor, brynt smör och citroncréme

Sverker v.49 Macka m. pulled pork, ölkokt lök och bakad tomat

Sverker v.50 Apelsin och svartpeppargravad lax m. saffrans och pumpapuré

Sverker v.50 Soppa på spetspaprika med spickeskinka och färskost

Sverker v.50 Oxsvans med amarone, kastanjer, puré på mandelpotatis och persiljerot

Sverker v.51 Fikon och portvinsparfait m. kanderade macadamianötter

Sverker v.51 Entrecote med bakad spetskål, rödvinssmör och murklor

Sverker v.51 Hel röding fylld m. svamp samt tryffelstuvad grönkål

Tove