Rätt på råvaran

Rätt på råvaran

Rätt på råvaran

Är du nyfiken på hur du kan variera och tänka nytt? I Månadens skörd visar vi dig hur du lagar en råvara, men på flera olika sätt.

Från rot till dill och lite till

En aromatisk och reslig växt med många goda inslag. Från matig rot och smakrika frön till finstämd dill och friska blommor. Nu lyfter vi den lakritslika fänkålen från grönsaksdisken och in i ditt kök.

En underbar grönsaksbukett

Med sin mjälla krona, matiga stjälk och förmåga att komma överens med många smakkompisar, är broccolin så mycket mer än bara en grön nödlösning på vardagstallriken. Nu tar vi ett bett i denna bukett och återupptäcker broccolins alla smakmöjligheter!

Sommarens bästa bär är här

Ett toppigt litet ljusrött bär med frisk smak av sommar. I juli hänger de härliga hallonen i sina lummiga buskar och lockar med sitt söta, solvarma och saftiga inre. Varsågod att njuta av säsongens bästa bär!

En älskvärd sommarprimör

Låt dig förföras av denna spröda sommarflört, som smaksäkert charmar sig in i säsongens många rätter. En mild och spänstig flamma både på och utanför grillen, och som faktiskt inte alls är så lökig som det låter – säg hej till salladslöken!

Örtiga smakhöjare

Dill, gräslök och bladpersilja bär alla på härliga smaker som gärna får ta plats i matlagningen såhär års. Häng med när vi botaniserar bland kryddträdgårdens örter och smakjuveler.

Sallat


Betor


Jordärtskocka


Kålrot


Kål


Potatis


Äpple


Majs


Zucchini


Blomkål


Jordgubbar


Rabarber


Gurka


Morot


Rotselleri


Lök


Aubergine


Citrus


Pumpa


Svamp


Meloner