Rätt på råvaran

Rätt på råvaran

Rätt på råvaran

Är du nyfiken på hur du kan variera och tänka nytt? I Månadens skörd visar vi dig hur du lagar en råvara, men på flera olika sätt.

Sommarens allra godaste rubiner

På midsommartårtan, i salladen och till vaniljglassen. Jordgubben är en klassisk smakjuvel och eftertraktad ädelsten såväl i grönsaksavdelningen som på balkongen och i trädgårdslandet.  

Lär känna din rabarber

Få rätter är så somriga som en klassisk rabarberpaj med vaniljsås. Lika gott är det att lägga rabarber på grillen och i drinkglasen. Välkommen att botanisera bland fräscha sommarstjälkar.

En grönsak som ger mersmak

Hur kan något med lika hög vattenhalt som havet falla så många i smaken? Lär känna en av våra mest folkkära grönsaker när vi grottar ner oss i allt från gurkans smakkombos till förvaringsknep.

Orange och oemotståndlig

Lär känna den mångsidiga moroten som tillför allt från krispighet i det asiatiska köket till sötma och saftighet i morotskakan.

En rotfrukt på uppsving

Från medeltidens medicinskåp till medvetna restaurangers vegetariska menyer - rotsellerin med sin karaktärsfulla smak är en bit svensk matkulturhistoria som åter är aktuell i våra kök.

Lök


Aubergine


Citrus


Pumpa


Svamp


Meloner