Rätt på råvaran

Rätt på råvaran

Rätt på råvaran

Är du nyfiken på hur du kan variera och tänka nytt? I Månadens skörd visar vi dig hur du lagar en råvara, men på flera olika sätt.

Sommarens bästa bär är här

Ett toppigt litet ljusrött bär med frisk smak av sommar. I juli hänger de härliga hallonen i sina lummiga buskar och lockar med sitt söta, solvarma och saftiga inre. Varsågod att njuta av säsongens bästa bär!

En älskvärd sommarprimör

Låt dig förföras av denna spröda sommarflört, som smaksäkert charmar sig in i säsongens många rätter. En mild och spänstig flamma både på och utanför grillen, och som faktiskt inte alls är så lökig som det låter – säg hej till salladslöken!

Örtiga smakhöjare

Dill, gräslök och bladpersilja bär alla på härliga smaker som gärna får ta plats i matlagningen såhär års. Häng med när vi botaniserar bland kryddträdgårdens örter och smakjuveler.

Tre nyanser av grönt

Nu våras det för gröna spänstiga blad som alla är fina, friska och förrädiskt lika – men bara till utseendet. Här ger vi en snabbkurs i tre sorters sallat och deras unika smakegenskaper. Med rätt blad, på rätt sätt, i rätt rätt.

Fantastiska betor

Rödbetshummus, bowls, chips och saftiga biffar, idag hör betan hemma i fler rätter än vår klassiska husmanskost. Nu betar vi av det bästa med säsongens röda och gula rotfrukter – från jord till bord!

Jordärtskocka


Kålrot


Kål


Potatis


Äpple


Majs


Zucchini


Blomkål


Jordgubbar


Rabarber


Gurka


Morot


Rotselleri


Lök


Aubergine


Citrus


Pumpa


Svamp


Meloner