Hoppa till sidans innehåll

En redig godispåse med ölkorv eller en romantisk middag gjord på köttfärssås och spaghetti från en plåtburk. Här är färdigmaten vi en gång älskade men kanske inte känner superstarkt för idag. Eller?

Elin Nordström
Tips: Här hittar du alla våra färdiga rätter!

 • Picnic Bog

  Bara man smakar på ordet så kastas man tillbaka till en sandindränkt filt och en picnick-korg som fullkomligt svämmade över av just picnic bog. Bäst förtärdes den i ett stycke, om man kände sig extra fräsig kunde man slänga den rosafärgade köttbiten på en skiva bröd. Men vem brydde sig om det, den var ju så smakrik och god för sig själv!

 • Inlagd kokt potatis

  Den som kom på detta fantastiska som att KOKA potatisen och sedan lägga den i en BURK med VATTEN, den personen är enligt oss ett geni. Varför vet vi inte men jösses vad en råvara kan smaka så lite som just en kokad potatis på burk.

 • Spaghetti med köttfärssås på konserv

  Vem har sagt att burkmat inte är riktig mat? Den här paradrätten har under flera års tid behandlats som en påse med bajs. Den har tryckts ner i en plåtburk och blandats till oigennkännlighet. Om det var/är gott? Skiter björnar i skogen säger vi.

 • Köttbullar och brunsås på konserv

  Om du ska bjuda vem som helst på middag som inte är en katt, så bjud inte på det här. Det blir inte bra.

 • Fiskbullar i dillsås eller vilken sås som helst

  Ett ont ord om fiskbullen och vi avslutar den här artikeln på studs. Den må vara en inventarie i mataffären men jisses vad den skänkt många små magar glädje. Tänk att lite fiskmos kan väcka så mycket känslor. Om man var hälsan själv var man inte sen med att slänga på en näve burkärtor.

 • Ravioli på burk

  Vi stannar där.

 • Ölkorv

  Minns ni också en svunnen tid då ölkorven stod som spön i mataffärsbacken? När man kunde plocka sina små korvar ur godishyllan och fylla en påse till bredden med diverse smaker. Den tiden verkar onekligen förbi. Som vi saknar att ständigt lukta gammal vitlök och späck ur munnen.