Samarbete med Röda korset

Tillsammans hjälps vi åt!

Nu växlar ICA och Apotek Hjärtat upp samarbetet med Röda Korset för att tillsammans kunna hjälpa fler i en annorlunda vardag. På så vis kan vi säkra tillgängligheten av mat och medicin för dem som behöver det som mest.

Samarbete för att säkra mat och medicin

Röda Korset arbetar med olika stödinsatser i coronakrisen och har fått i uppdrag av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap att tillsammans med Civilförsvarsförbundet koordinera hjälpinsatser så att människor i riskgrupper runt om i landet kan få hemleverans av mat och medicin. Detta gör vårt mångåriga samarbete med Röda Korset viktigare än någonsin. ICA och Apotek Hjärtat hjälper nu Röda Korset för att kunna leverera mat och läkemedel till riskgrupper. Samarbetet gör det möjligt för Röda Korsets volontärer att agera ombud att hämta ut medicin på Apotek Hjärtat samtidigt som den lokala ICA-butiken kan hjälpa till att plocka ihop de matvaror som önskas. Detta för att människor i riskgrupp ska kunna få allt i en och samma hemleverans.

Röda Korsets arbete mot coronaviruset

Röda Korset arbetar för att informera om hur människor kan skydda sig mot coronaviruset och hur smittspridning kan förhindras, men organiserar även aktiviteter med hundratals volontärer som hjälper till att göra vardagen enklare för dem som behöver. Förutom att leverera dagligvaror hem till riskgruper erbjuder de även stödsamtal för unga och vuxna som upplever oro i coronakrisen.

Mer information om Röda Korsets arbete i coronakrisen hittar du här.

Vill du hjälpa till eller behöver du någon att prata med?
- Bli volontär
- Bidra med en gåva
- Ring Röda Korsets stödtelefon

Bild laddas

Hjälp Röda Korset att hjälpa

Röda Korset hjälper de som har det extra tufft i krisen. Tillsammans får vi hjälpen att växa.

Swisha din gåva till 123 555 77 80.

När du ger en gåva kommer dina uppgifter att behandlas av Röda Korset. Du har rätt till information om hur dina personuppgifter behandlas. Läs mer här!