Spenat- och valnötspasta
En mästerlig spenat- och valnötspasta som är mättande och har kort tillagningstid. Spenatsåsen av fräst spenat, lök, vitlök samt smaksatt lättcrème fraiche blandar du med den varma pastan. Servera rätten toppad med härligt valnötshack.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2010
Ingredienser
4 portioner
300 g pasta
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olja
1 paket fryst bladspenat (à 400 g)
1 burk lätt crème fraiche franska örter (à 2 dl)
2 krm salt
1 krm peppar
1 dl grovhackade valnötter
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkfritt, t ex Sour Supreme.
Gör äggfri: använd äggfri pasta.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2009 KJ / 480 kCal
Fett9 g
Salt1 g
Kolhydrater61 g
Protein15 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Tog dubbelt så mycket vitlök och lite mer salt och peppar. Blev otroligt gott och krämigt! Topp!
Carola
2023-11-13Gott, enkelt & billigt! Jag tog lätt créme fraiche med fetaost & soltorkade tomater.
Felicia
2022-08-02Off, det här var inte gott. Det värsta vi ätit faktiskt. Denna rätt rekomenderar vi inte!
Christina
2022-05-01