Brysselkål med getost och fikon

Betyg 3.2 av 5.
54 personer har röstat
4
Brysselkål med getost och fikon

Getost, färska fikon och valnötter är en fantastisk kombination. Lägg till smörstekt brysselkål smaksatt med apelsin och du får en underbar ljummen kålsallad. Ett måste på julbuffén.

Brysselkål med getost och fikon

Ingredienser

4 portioner
500 g  brysselkål
2 msk  smör
salt och peppar
1   apelsin
2 msk  balsamvinäger (eller fikonvinäger)
1 msk  strösocker
4   färska fikon
65 g  salladsmix
1 dl  valnötter
200 g  getost

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
54 personer har röstat

Kommentarer

Receptet var väldigt omtyckt på julbordet. Gott recept med bra proportioner. Bytte ut valnötterna mot pinjenötter och istället för att bara dressa fikonen fick de dra i en reduktion.

Ia

2021-12-27

Har inte provat än, men magkänslan tror att det blir gott

Elisabeth

2018-11-28

Mums!

Britt-louise

2018-11-26

Näringsvärde per portion

Energi1716 KJ / 410 kCal
Fett27 g
Salt2 g
Kolhydrater21 g
Protein17 g

Testa liknande recept

Pasta med brysselkål, getost och fikon
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vintrig sallad med brysselkål, feta och apelsin
Betyg 3.8 av 5.
40 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chèvrerulle med fikon
Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Crostini med getoströra & fikon
Betyg 3.4 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Baguette med getost och fikon
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chilistekt kyckling med apelsinbakad brysselkål
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga