Chili con carne

Chili con carne är en mustig och het gryta med köttfärs, chili, vita bönor, paprika och tomater. Detta klassiska mexikanska recept är både lättlagat och uppskattat av dina middagsgäster.

Ingredienser
4 portioner
2 gula lökar
350 g nötfärs (gärna ICAs nötfärs 12%)
1 msk olja
2 vitlöksklyftor
1 tsk chilipulver (färsk eller torkad efter smak)
1 tsk paprikapulver
1 krm svartpeppar
3/4 tsk salt
1 msk japansk soja
1 burk hela tomater (à 400 g)
1 köttbuljongtärning
2 burkar vita bönor i tomatsås (à 440 g)
Till servering
salladskål
hackad persilja
vinägrett
Tillbehör
jalapeñopeppar
chips eller brytbröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat med nötfärs
Energi2014 KJ / 480 kCal
Fett18 g
Salt5 g
Kolhydrater43 g
Protein31 g
Kommentarer
130 stAlltid en favorit
Anita
Lätt recept att följa. Smakade jättegott
Lena
Riktigt gott och lättlagat om man har betydligt mycket mer kryddor än i receptet. Jag hade nog i 4ggr så mycket. Gör man enligt receptet blir det väldigt lamt och smaklöst.
Robert