Ugnspannkaka med bacon och purjolök

Ugnspannkaka är ett klassiskt recept som uppskattas av alla. Denna fluffiga ugnspannkaka med bacon och purjolök är lättlagad och otroligt god till vardagsmiddagen.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2000

Gör så här
00:05:00
00:25:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2451 KJ / 586 kCal
Fett23 g
Salt2.3 g
Kolhydrater66 g
Protein27 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
39 stHur funkar det om man gör dubbelsats?
Jennie
Hej Jennie! Risken är att den blir lite degig och att den kan resa sig över formen. Jag skulle göra 2 formar och grädda dem samtidigt på varmluft. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Funkar bra även utan bacon . Smarrigt .
Jan
Super god! Gjorts många gånger men utan purjolök.
Jennie
Smakfull och lättäten ugnspannkaka! Härlig med en råkostsallad till.
Anna
Jättegott🤗
Liselotte
enkelt och gott
Börje
Himmelskt gott! Tog 4 ägg, det blev perfekt! Och så mycket lingonsylt såklart.
Annika
Enkelt & gott till jobb-lådan.
Greger
Så var det klart. mmmmm gott
Johan
Byt bacon mot rimmad bog som skärs i tärningar och steks innan det läggs i ugnsformen.
André