Rostbiff i marinad med färska örter

Härlig rostbiff i marinad med färska örter kommer bli en klassiker på festbordet! Köttet ska först stekas innan du lägger det i en smakrik timjan- och vitlöksmarinad i något dygn. Bjud på ditt vackra kött ihop med ugnsrostade marinerade grönsaker.

Ingredienser
10 portioner
1 1/2 kg rostbiff
1 tsk salt
2 krm mellanmalen svartpeppar
Marinad
1 dl kinesisk soja
1 1/2 dl balsamvinäger
3 msk flytande honung
2 - 3 hackade vitlöksklyftor
1 tsk mellanmalen svartpeppar
1 kruka färsk basilika, timjan eller oregano
Garnering
1 burk cocktailkapris
ev färska örter
Gör så här
01:30:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Superbra!
Micaela
2025-06-13Kan man tillaga rostbiffen i stekpåse
Birgitta
2025-01-23Hej Birgitta! Ja visst, det går superbra. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2025-01-24Vad menas med 2/5 soja eller 11/5 vitlök. ?????
Åsa
2024-08-06Hej Åsa! Det blir lite knasigt med portionsomvandlaren ibland. I detta recept funkar det inte riktigt att minska till 4 portioner eftersom det är en hel köttbit som ska marineras. Vi har därför tagit bort möjligheten att portionsomvandla receptet. Men om du ändå tänkt laga receptet med en mindre köttbit är nog enklast att dela i hälften så du får för 5 port. Lycka till. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
2024-08-06