Recept: Rostbiff
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Över 60 min

Rostbiff

Betyg
20 röster

Ett sätt att tillaga rostbiff på är i ugnen med en köttermometer. Rostbiffen blir på detta vis otroligt saftig och du kan med lätthet sedan skära köttet i underbart tunna skivor innan servering.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2009.

Ingredienser

  • 1 kg rostbiff
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 125°C.
  2. Lägg köttet på ett ugnssäkert fat och krydda med salt och peppar. Stick in en köttermometer så att spetsen kommer i den tjockaste delen.
  3. Stek i nedre delen av ugnen tills innertemperaturen är 55°C för rött kött, 60°C för rosa och 65°C för genomstekt (beräkna 1 1/2-2 timmar). 
  4. Ta ut köttet och låt det kallna. Skär i tunna skivor.
Tips

Vegetariska alternativ (för 10 bufféportioner):
Rostbiffen kan ersättas med 2 paket quornfilé à 300 g eller 2 paket grillade vegetariska filéer à 300 g; följ i övrigt receptets ingredienser. Tina filéerna. Stek enligt anvisning på förpackningen. Följ sedan receptet i övrigt.