Wokad sparris med krämig polenta
Elegant wokad sparris med en len och krämig muskotkryddad polenta. Servera med några skivor rökt skinka. En läcker måltid med ett sting av vitlök och chili.
Ingredienser
4 portioner
Krämig polenta
6 dl vatten
2 dl mjölk
1 krm riven muskot
2 msk smör
2 dl polenta (majsgryn)
2 msk finhackad vitlök
2 msk finhackad röd chilifrukt
Sparris
1 paket fryst sparris (à 200 g)
olja
salt och peppar
Till servering
200 g rökt skinka i tunna skivor
1 kruka persilja
Gör så här
I näringsberäkningen ingår den föreslagna desserten (se Tips nedan).
Tips
Det är gott att röra ner riven parmesan i polentan. Späd ev med lite mjölk om polentan blir för tjock. Servera gärna fruktsallad och glass till dessert.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2293 KJ / -1 kCal
Fett0 g
Kommentarer