Wok med äggnudlar och fläskfilé
Thailändsk nudelwok är en smakrik och enkel vardagsmiddag, som smakar minst lika bra i matlådan dagen efter! Här får äggnudlarna sällskap av fläskfilé, broccoli, vitkål och morot, och den goda woksåsen.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2019
Ingredienser
4 portioner
200 g äggnudlar
1 msk neutral olja
2 vitlöksklyftor
1/2 broccoli
150 g vitkål
150 g morot
500 g fläskfilé
2 msk konc kycklingfond
1 msk strösocker
1 msk sesamolja
1 dl ostronsås
1 msk japansk soja
2 msk kinesisk soja
1 krm svartpeppar
1/2 dl vatten
3 msk neutral olja
Vid servering
färsk koriander (à ca 20-25 g)
salladslök
För alla
Kontrollera noga innehållet i fonden.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut äggnudlar ris- eller glasnudlar.
Gör äggfri: byt ut äggnudlar mot risnudlar.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2342 KJ / 561 kCal
Fett22 g
Salt5 g
Kolhydrater51 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ta mindre kina soya. Blir otroligt salt. Annars helt okej grund. Wok är ju vårat pyttipanna. Oändligt med varianter kan göras.
John
2024-04-14Tog blomkål istället för vitkål, hade ingen japansk soja men tog nog dubbelt så mycket ostronsås mer vitlök o lite chili mer vatten. Supergott! Ska göras fler gånger!
Linda
2024-01-28Borde läst kommentarerna innan - det är verkligen för salt. Rekommenderas att minska soja eller buljong. Lade till pressad lime för att kompensera saltsmaken.
Kristin
2023-11-16