Vermouthfisk med fänkål
Vermouthfisk med fänkål, persilja och dragon är en tilltalande, krämig fiskrätt som gärna serveras med kokt, pressad potatis och en grönsallad. Vermouthen ger fisken en unik smak.
Ingredienser
4 portioner
600 g fiskfilé (t ex torsk eller kolja)
1 fänkål
3 msk hackad gräslök
3 msk hackad persilja
1 msk smör eller margarin
1 msk färsk dragonört
1/2 dl torr vermouth
2 dl crème fraiche
1 tsk salt
För alla
Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), använd mjölkproteinfritt matfett eller olja.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2020 KJ / 480 kCal
Fett22 g
Kommentar
När ska fänkålen läggas i?
Erika
2007-07-06