Fiskgryta med fänkål och purjo

Betyg 3.8 av 5.
8 personer har röstat
2
Fiskgryta med fänkål och purjo

Lättlagat recept på utsökt fiskgryta med fänkål och purjo. Du gör soppan av fiskfilé av hoki, kolja eller hälleflundra, fänkål, purjolök och grädde. Servera den härliga soppan med ris eller potatis och en skiva bröd.

Fiskgryta med fänkål och purjo

Ingredienser

4 portioner
600 g  fiskfilé t ex hoki, kolja, hälleflundrafilé
1   fänkål
1/2   purjolök
2 1/2 dl  smaksatt grädde 15 %
1 dl  vatten
salt och peppar

Till servering

ris eller potatis
bröd

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på den smaksatta grädden. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg. Servera dock med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde (som man smaksätter själv).
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre- eller sojaalternativ (som man smaksätter själv). Servera med mjölkfritt bröd.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Helt ok vardagsrätt som går snabbt att göra. Även jag tog creme fraiche med basilika/tomat.

Henrik

2009-04-11

Undrar bara vad grädden ska vara smaksatt med? Tog creme fraiche med basilika/tomat, det blev gott!

Eva

2009-03-23

Testa liknande recept

Fiskgratäng med fänkål och ost
Betyg 3.8 av 5.
14 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Fiskburgare med grovt bröd och wasabidressing
Betyg 2 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vermouthfisk med fänkål
Betyg 1.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskgratäng med broccoli och dragon
Betyg 3.9 av 5.
32 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torskbullar med gräslöks- och ansjovissås
Betyg 4.5 av 5.
16 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Fisk med ägg, chili och dill
Betyg 3.2 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga