Vego kebab Mexico style
Kebab på mexikanskt vis som lagas med vegetarisk kebab. Många smaker förenas i en tomatsalsa med lime och koriander, grillad ananas och en salsa verde. Förläng sommaren med denna rätt som ger en härlig smak och semesterkänsla.
Ingredienser
4 portioner
1/2 ananas
2 tomater
1/2 silverlök
1 dl plockad koriander
1/2 lime
1/2 spetskålshuvud
Salsa verde
100 g färsk spenat
1/2 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 krm sambal oelek
1 krm spiskummin
1 krm salt
1 dl olivolja
Till servering
1 paket vegetarisk kebabspett (à 280 g)
12 mini tortillabröd
För alla
Rätten innehåller gluten och ägg men är fri från laktos och mjölkprotein.
Recept och bild från Hälsans kök.
Recept och bild från Hälsans kök.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3118 KJ / 746 kCal
Fett36 g
Salt1.52 g
Kolhydrater83 g
Protein20 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer