Vego kebab Mexico style

Betyg 3 av 5.
22 personer har röstat
0Klimatsmart
Vego kebab Mexico style

Kebab på mexikanskt vis som lagas med vegetarisk kebab. Många smaker förenas i en tomatsalsa med lime och koriander, grillad ananas och en salsa verde. Förläng sommaren med denna rätt som ger en härlig smak och semesterkänsla.

Vego kebab Mexico style

Ingredienser

4 portioner
1/2   ananas
2   tomater
1/2   silverlök
1 dl  plockad koriander
1/2   lime
1/2   spetskålshuvud

Salsa verde

100 g  färsk spenat
1/2   vitlöksklyfta
1 msk  olivolja
1 krm  sambal oelek
1 krm  spiskummin
1 krm  salt
1 dl  olivolja

Till servering

1   paket vegetarisk kebabspett (à 280 g)
12   mini tortillabröd

För alla

Rätten innehåller gluten och ägg men är fri från laktos och mjölkprotein.
Recept och bild från Hälsans kök.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
22 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3118 KJ / 746 kCal
Fett36 g
Salt1.52 g
Kolhydrater83 g
Protein20 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Grillad ananas med grönt te
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ananas- och kokosdrink - Hangover Rx
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Ananassorbet
Betyg 4.1 av 5.
13 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Dubbelmacka med skinka och ananas
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ananasspett
Betyg 2.7 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Picklad ananas
Betyg 4.8 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga