Veganska lussebullar

Betyg 4.6 av 5.
170 personer har röstat
31
Veganska lussebullar

Lussebullar, lussekatter eller saffransbröd – kärt barn har många namn. Det här receptet ger veganska lussebullar som smakar precis som de ska – goda, saftiga och med en härlig saffranssmak. Våra veganska lussebullar är helt fria från ägg, mjölk och smör, och istället gjorda på mandeldryck och mjölkfritt margarin.

Veganska lussebullar

Ingredienser

30 portioner
50 g  färsk jäst
175 g  mjölkfritt margarin
2   påsar saffran (à 1/2 g)
2 dl  strösocker
5 dl  mandeldryck eller havredryck
1/2 tsk  salt
ca 15 dl  vetemjöl (15 dl motsvarar ca 900 g mjöl)

Till garnering

mjölkfritt margarin
russin

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg men innehåller gluten.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
170 personer har röstat

Kommentarer

Så goda❤️ alla tyckte att de va den bästa lussekatter de har ätit. Tagit mindre vetemjöl och gjorde 22 st större bullar sen penslat extra margarin för och efter bakning.

Vivian

2023-12-23

Inte mycket smak

Estelle

2023-12-12

Toppen recept. Jättesmart med smält margarin på, jag har tidigare haft problem att få färg på bullarna utan ägg.

Devon

2023-12-09

Näringsvärde per portion

Energi781 KJ / 187 kCal
Fett6 g
Salt0.05 g
Kolhydrater30 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Vegansk risgrynsgröt
Betyg 4.6 av 5.
89 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Lussebullar utan smör
Betyg 4.9 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lussekatter med kristyr
Betyg 4.8 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Laktosfria lussebullar med kvarg och mandel
Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Veganska saffransbullar med vanilj
Betyg 4.9 av 5.
63 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Saffransbullar med vit choklad
Betyg 4.7 av 5.
100 personer har röstat
Över 60 min att tillaga