Recept: Vegansk risgrynsgröt
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 60 minuter

Vegansk risgrynsgröt

7 röster

Risgrynsgröt är både juligt och ljuvligt och går hur bra som helst att göra helt mjölkfri. I det här receptet har vi använt mandeldryck som passar fint ihop med kanel, apelsin, saffran och julens andra smaker.

Ingredienser

  • 2 dl grötris (rundkornigt ris)
  • 4 dl vatten
  • 1 kanelstång
  • 1/2 tsk salt
  • ca 7 dl mandeldryck

Till servering

  • strösocker
  • mald kanel

Så här gör du

  1. Blanda ris, vatten, kanelstång och salt i en kastrull. Koka upp och koka under lock på svag värme ca 10 minuter.
  2. Tillsätt mandeldrycken och rör om. Koka upp och låt gröten svälla på svag värme under lock ca 40 minuter.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärde per portion
Energi:
1086 kJ / 260 kcal
Protein:
3 g
Kolhydrat:
54 g
Fett:
3 g
Salt:
1 g
0 - 0,7 kg CO -e/portion
1,4 - 2,4 kg CO -e /portion
0,7 - 1,4 kg CO -e /portion
0 - 0,7 kg CO -e /portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Läs mer om våra klimatguidade recept

Lägg till en egen kommentar.

Visa kommentarer