Vardagspaella med saffran, kyckling och musslor

Betyg 4.1 av 5.
9 personer har röstat
0
Vardagspaella med saffran, kyckling och musslor

Ett färgsprakande bidrag på middagsbordet är denna variant på paella. Baserad på kyckling och toppad med blåmusslor och gröna ärtor blir paellan både matig och god. Rätten smaksätts med paprika och saffran som ger både smak och färg.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2011

Vardagspaella med saffran, kyckling och musslor

Ingredienser

4 portioner
1   gul lök
1 tsk  paprikapulver
1/2 g  saffran
3 msk  olivolja
4 dl  arborioris
1 l  hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
450 g  kycklinglårfilé
1 tsk  salt
1 krm  peppar
1   citron
1 msk  färskpressad citronjuice
400 g  frysta blåmusslor med skal
300 g  fryst ärter-, majs- och paprikablandning

För alla

Kontrollera innehållet i buljong/fond för samtliga allergener. I övrigt är rätten är fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: servera utan aioli.

Gör så här

Tips

Hemgjord aioli: Rör ihop 1 äggula, 1 finhackad vitlöksklyfta och 1 tsk pressad citronjuice. Tillsätt 1 dl olja droppvis under kraftig vispning. Salta och peppra.
Receptet är avsett för 4 port.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2882 KJ / 689 kCal
Fett19.3 g
Kolhydrater79.4 g
Protein41.4 g

Testa liknande recept

Quornpaella
Betyg 2 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Paella med kyckling och musslor
Betyg 4.3 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Skaldjurspaella i långpanna
Betyg 3.4 av 5.
37 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Paella
Betyg 3.9 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Paella med skaldjur
Betyg 3.9 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Blåmusslor med pimentón, vitlök och vitt vin
Betyg 4.2 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga