Ugnsbakad spetskål med ingefära och soja

Betyg 4.8 av 5.
12 personer har röstat
0
Ugnsbakad spetskål med ingefära och soja

Ugnsbakad spetskål med smak av ingefära, japansk soja och kryddpeppar blir en modern variant av brunkål, men med en asiatisk och modern touch. Toppa kålen med salladslök vid serveringen.

Ugnsbakad spetskål med ingefära och soja

Ingredienser

8 bufféportioner
2 msk  färsk riven ingefära
1/2 tsk  kryddpeppar
2 msk  ljus sirap
1 msk  japansk soja
1/2 dl  vatten
2 tsk  ättiksprit (12%)
1   spetskålshuvud (à ca 600 g)
salt
svartpeppar
100 g  smör
3   salladslökar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi602 KJ / 144 kCal
Fett11 g
Salt1.5 g
Kolhydrater8 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Helenas brunkål
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Enkel brunkål
Betyg 2.6 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ugnsbakad vitkål med falukorv samt äppel- och baconpytt
Betyg 3.9 av 5.
13 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Viltfärsspett med sirapsstekt vitkål och lingonyoghurt
Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sojabakad spetskål med blodapelsin och jordnötter
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gräddkola
Betyg 2.4 av 5.
288 personer har röstat
Över 60 min att tillaga