Helenas brunkål

Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
3
Helenas brunkål

Brunkål är ett smarrigt tillbehör till julbordets läckerheter. Brunkålen gör du av vitkål och lök som får sina smaker från bland annat sirap och skinkspad, en smakrik blandning till övrig mat.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2003

Helenas brunkål

Ingredienser

10 portioner
1 kg  vitkål (gärna spetskål)
1 - 1 1/2   gul lök
3 msk  smör
1   lagerblad
2 krm  malen vitpeppar
2 dl  ljus sirap
1 dl  ättiksprit (12%)
5 dl  skinkspad eller hönsbuljong

För alla

Om buljong används, läs noga ingrediensförteckningen.
I övrigt är rätten fri från gluten eller ägg.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt margarin eller olja att fräsa kålen i.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Ett utmärkt recept. Men man bör koka under lock en timma och sedan koka utan lock i ytterligare en timma. Jag tog mej friheten att lägga i en bit varmrökt fläsk under kokningen, och det blev underbart gott.

Anna-christina

2022-12-08

Hej alla recept ni har på brunkål anger alldeles för korta tillagningstider. I år har jag provat igen och det gamla recept jag hittade angav 8 timmars koktid och äntligen liknar det min gamla skånska mormors brunkål. Hälsningar Stefan Larsson

Stefan

2016-12-19

Kanongod

Rolf

2009-12-10

Testa liknande recept

Skånsk kålsoppa
Betyg 2.3 av 5.
40 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Krispig brunkål med ingefära och sesam
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Syltad kål
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kålgryta med spjäll
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Ugnsbakad spetskål med ingefära och soja
Betyg 4.7 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Enkel brunkål
Betyg 2.6 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga