Ugnsbakad kolja med prickig sås
Kvällens middag är fina fisken! Koljan tillagas i ugnen medan du svänger ihop den prickiga såsen med krämig crème fraiche och hackad gräslök. Servera sedan med kokt potatis, krispiga sockerärtor och middagen är komplett!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2018
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)
2 dl crème fraiche
salt
peppar
ca 600 g koljafilé
150 g sockerärtor
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Smaksätt gärna såsen med riven pepparrot eller en sked vanlig kaviar.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1980 KJ / 474 kCal
Fett18 g
Salt2.01 g
Kolhydrater40 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
mycket godare än vi trodde det skulle bli. mixade ihop såsen, blev suveränt. 5 av 5 från hela familjen.
Johanna
2018-08-09Fisken var hemsk, fick färsk sejfilé och den smakade riktigt illa! Slängde tyvärr de mesta!
Ann
2018-08-09Hej Ann! Tråkigt att höra. Men prata gärna med din handlare om detta. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-08-14