Tunnbröd med fänkål

Betyg 2.6 av 5.
25 personer har röstat
1
Tunnbröd med fänkål

Fänkål ger en spännande twist till detta tunnbröd! Satsen ger dig hela 16 tunnbröd, men hållbarheten är lång och bröden tenderar att gå åt fort! Servera gärna med brynt smör.

Tunnbröd med fänkål

Ingredienser

16 st bröd
ca 4 dl  vetemjöl (4 dl motsvarar 240 g)
3 dl  grovt rågmjöl (3 dl motsvarar 165 g)
2 tsk  mortlad hel fänkål
1 tsk  salt
1/4   pkt färsk jäst (1/4 jäst motsvarar 12 g)
2 1/2 dl  vatten (37°C)

Vispat brynt smör

200 g  smör
salt och peppar

För alla

Innehåller gluten.
Fritt från ägg.
Gör laktos- och mjölkproteinfri genom att utesluta det brynta smöret.

Gör så här

Tips

Förvara bröden torrt. Brödet går bra att frysa.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.6 av 5.
25 personer har röstat

Kommentar

Har precis tittat på receptet.Kommer att prova imorgon.Verkar spännande med det brynta smöret.

Marit

2014-12-11

Näringsvärde per portion

Energi739 KJ / 177 kCal
Fett11 g
Salt0.16 g
Kolhydrater17 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Knäckebröd
Betyg 4 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Knäcke med anis och fänkål
Betyg 4.9 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gudruns knäckebröd med pumpakärnor
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hålkakor med potatis
Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mustbullar
Betyg 3.7 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mustigt rågbröd
Betyg 2.5 av 5.
405 personer har röstat
Över 60 min att tillaga