Toskanska ”tortelli” med broccoli, ricotta och valnötter

Betyg 3.4 av 5.
113 personer har röstat
0
Toskanska ”tortelli” med broccoli, ricotta och valnötter

Ett fantastiskt gott recept för dig som har lite tid och tålamod att göra hemlagad tortelli. Belöningen är bästa smaksättningen på tortellin - broccoli, parmesan, ricotta och valnötter! Utmärkt som förrätt, eller en lite lyxigare lunch.

Toskanska ”tortelli” med broccoli, ricotta och valnötter

Ingredienser

4 portioner

Pastadeg

450 g  durumvetemjöl
4   ägg
1   äggula
1 msk  olivolja
2 msk  vatten
1 tsk  salt

Fyllning

250 g  broccoli (lätt tinad)
250 g  ricottaost
1 1/2 dl  hackade valnötter
5 msk  riven parmesan
salt och svartpeppar

Salviasmör

100 g  smör
1   knippe salvia

Till servering

parmesan

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: byt ut ricotta mot laktosfri färskost. Välj laktosfritt matfett.

Gör så här

Recept och bild från Findus.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
113 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3825 KJ / 914 kCal
Fett47 g
Salt3.4 g
Kolhydrater87 g
Protein32 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Ravioli all’uovo - ravioli med äggula
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gnocchi på rotselleri med ricotta och svamp
Betyg 4.1 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gnocchi med svartkål, blomkål och persiljericotta
Betyg 3.9 av 5.
67 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pasta med kyckling, sparris och ricotta
Betyg 2.9 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fish & Crisp med ugnsgrillade potatis och smöriga ärter
Betyg 4.2 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Över 60 min att tillaga