Recept: Tortellini med broccoli och smörig salvia
  • Recept
  • Enkel
  • Tid: Under 30 minuter

Tortellini med broccoli och smörig salvia

2 röster

Smörfriterad salvia lyfter vilken rätt som helst! Här är det färsk, ostfylld tortellini i sällskap av broccoli och pecorino som får en härlig touch av det smakrika salviasmöret. Laga den här rätten när du vill lyxa till det, utan att för den sakens skull krångla till det.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2016.

Ingredienser

  • 25 g smör
  • 1 kruka salvia
  • 1 broccoli (250 g)
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 tsk flingsalt
  • 1 paket färsk ostfylld tortellini (250 g)
  • 1 dl riven pecorinoost

Så här gör du

  1. Bryn smöret i en mindre stekpanna, lägg i bladen från salvian i slutet. Låt dem hastigt bli frasiga. Ta upp bladen och låt rinna av på hushållspapper. Spara smöret. 
  2. Skär broccolin i buketter och stammen tunt. Stek ett par minuter i oljan. Krydda med salt och ställ åt sidan.
  3. Koka tortellinin enligt anvisning på förpackningen. Häll av och strö över pecorinoosten, den smörstekta salvian, smöret samt broccolin.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Innehåller laktos och mjölkprotein.

Näringsvärde per portion
Energi:
1092 kJ / 261 kcal
Protein:
11 g
Kolhydrat:
19 g
Fett:
15 g
Salt:
2 g
0 - 0,7 kg CO -e/portion
1,4 - 2,4 kg CO -e /portion
0,7 - 1,4 kg CO -e /portion
0 - 0,7 kg CO -e /portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Läs mer om våra klimatguidade recept

Lägg till en egen kommentar.

Visa kommentarer