Torsk med smak av medelhavet

Betyg 3.1 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Torsk med smak av medelhavet

Torsk med smak av medelhavet är en aromatisk och fruktig fiskrätt. Högklassiska smaker som saffran, anis och blodapelsin passar torsken fint. Bulgursallad blir gott till.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2006

Torsk med smak av medelhavet

Ingredienser

4 portioner
6 styckfrysta torsk eller hokifiléer (à 100 g) eller ryggfiléer (à 140 g)
2 skivor parmaskinka
1 msk grovhackad färsk rosmarin
1 msk smör och rapsolja till stekning
1 tsk salt
2 krm peppar

Blodapelsinsås

3 små schalottenlökar
1/2 tsk anisfrön
1 krm kanel
1 msk smör och rapsolja
1 1/2 tsk brun farin
1 1/2 msk konc kycklingfond eller hummerfond
6 dl blodapelsin
1/2 krm saffran

Gör så här

00:03:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Tog 2 tsk dragon i stället för anisfrön och jag måste säga att såsen - till min förvåning - var en rejäl smakupplevelse tillsammans med bulgursalladen och fisken. Den krispiga parmaskinkan var ett extra plus. Full pott med andra ord.

    Sven-erik

  • fantastisk smakupplevelse med saffran,anis och blodapelsin som sås.

    Ulla

Näringsvärde per portion

Energi1120 KJ / 270 kCal
Fett10 g

Testa liknande recept

  • Saffranspasta med kantareller
    Betyg 3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Saffransgratinerad torsk med ris
    Betyg 3.4 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Äppel- och rosmarinmousse
    Betyg 2.9 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Saffranstorsk med krämiga bönor
    Betyg 4.1 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad