Torshi – persisk grönsaksblandning

Betyg 3.9 av 5.
16 personer har röstat
2
Torshi – persisk grönsaksblandning

En chilihet och vinägersyrlig grönsaksinläggning som är lätt att göra. Blanda blomkål, vitkål, stjälkselleri och mangold med färska örter, låt stå i två veckor och njut sedan den goda blandningen till höstens grytor och andra kötträtter.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2014

Torshi – persisk grönsaksblandning

Ingredienser

Ger ca 2,5 liter
3   morötter (gärna i olika färger, t ex gul, lila och orange)
2   rödbetor
5   vitlöksklyftor
3   chilifrukter (gärna i olika färger)
1/4   vitkålshuvud
1/4   blomkålshuvud
2   selleristjälkar
3   stjälkar av mangold
3   kvistar fransk dragon
3   kvistar dill
5 dl  vatten
2 dl  äppelcidervinäger
1 1/2 msk  salt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsberäkningen är per dl.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
16 personer har röstat

Kommentarer

Vilka grönsaker och örter ska finnas med i blandningen när man enbart vill pickla blomkål och vitkål men endå få "rätt" torshi smak?

Jassmin

2023-01-21

Hur länge kan man förvara?

Gina

2022-11-07

Näringsvärde per portion

Energi74 KJ / 18 kCal
Fett0.1 g
Salt1 g
Kolhydrater3 g
Protein1 g

Testa liknande recept

Grönsakssoppa med gurkmeja
Betyg 2.4 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Laxgryta Irmeli
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Halstrad kummel med kumminstuvad vitkål
Betyg 2.5 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Coleslaw utan crème fraiche
Betyg 4.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Laxgryta med rödbetor och vitkål
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kycklinggryta med rostat grönt
Betyg 2.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 60 min att tillaga