Tomatspätta med oliver

Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
2
Tomatspätta med oliver

Filéer av spätta i tomatsås med oliver är ett nyttigt middagsförslag som du tillagar enkelt. Fiskfiléerna får en fin kryddning när de kokas i den färdiga pastasåsen med smak av tomat och basilika. Servera nykokt potatis och sockerärtor till fisken.

Tomatspätta med oliver

Ingredienser

4 portioner
10 - 12   potatisar
600 g  spättafilé
1 krm  peppar
1 tsk  salt
1   burk pastasås med basilika (à 420 g)
25   svarta oliver med kärnor
300 g  sockerärtor

Gör så här

Tips

Har du färsk basilika hemma är det gott att strö över fisken.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Ett enkelt och gott recept för en fredagkväll när man är trött. Dock kan man ju göra egen tomatsås om man vill.

Marie

2005-09-09

Det här var kanon gott. Jag använde Gösfile istället och det gick minst lika bra.

Malou

2004-04-02

Näringsvärde per portion

Energi1921 KJ / 460 kCal
Fett8 g
Salt4.08 g
Kolhydrater50 g
Protein41 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Citronfyllda spättafiléer
Betyg 1.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lyxig spättagratäng
Betyg 2.4 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spättafilé med baconpotatis
Betyg 2.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kaprisfisk
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Dubbelstekta spättafiléer med sweet chili och ost
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spättarullar med pepparrot och rödbetor
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga