Recept: Tomatsallad med svenska smaker
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 30 minuter

Tomatsallad med svenska smaker

9 röster

Fräsch och lättlagad tomatsallad med vinägrett. Svenska smaker av rödlök, senap, pepparrot och Västerbottensost. Tomatsalladen förgyller kyckling, fisk och charkuterier.

Ingredienser

  • 6 tomater
  • 1 rödlök
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 2 tsk skånsk senap
  • 5 msk rapsolja
  • salt och peppar
  • 1 msk skuren dill
  • 100 g Västerbottensost
  • 2 msk riven pepparrot

Så här gör du

  1. Skölj tomaterna och skala löken. Skär tomater och lök i klyftor och lägg dem på ett fat.
  2. Blanda en vinägrett av äppelcidervinäger, senap och olja, smaka av med salt, peppar och dill.
  3. Häll över vinägretten på tomatsalladen. Hyvla över Västerbottensost och strö på riven pepparrot.
  4. Servera salladen till fisk, kyckling eller charkuterier.

För alla

Fri från gluten och laktos om lämpliga tillbehör serveras till.
Gör mjölkproteinfri: hoppa antingen över ost eller använd sojabaserat pålägg.

Tips

Linda in skalad pepparrot in blött hushållspapper och plast så blir den inte mörk.