Tomatsallad med spenat och pasta i örtolja

Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
0
Tomatsallad med spenat och pasta i örtolja

En varm sommardag kan det vara gott med en fräsch sallad. I den här varianten blandar du den fylliga och smakrika örtoljan med pastan och blandar därefter i solmogna tomater, bladspenat och rostade pinjenötter.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2008

Tomatsallad med spenat och pasta i örtolja

Ingredienser

10 portioner
500 g  pasta t ex skruvar
1   vitlöksklyfta
2   citroner
2   krukor basilika
1   kruka körvel
1 1/2 dl  olivolja
1 1/2 tsk  salt
1 1/2 krm  svartpeppar
1 kg  tomater (gärna i olika färger och storlekar)
5   salladslökar
2   askar babyspenat (à 80 g)
1 1/2 dl  rostade pinjenötter (1 1/2 dl motsvarar ca 100 g)

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd specialpasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1646 KJ / 393 kCal

Testa liknande recept

Laxrulad med pinjenötter och äpplen
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Fikoncarpaccio med pinjenötter och ostcrisp
Betyg 3.1 av 5.
34 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pastasallad med gremolata och salsiccia
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pastasallad med pinjenötter
Betyg 3.8 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Exotisk pasta- och kycklingsallad
Betyg 4.8 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga