Toast med pocherat ägg och sparris

Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
1
Toast med pocherat ägg och sparris

En vacker och otroligt god toast med härligt krämigt pocherat ägg, sparris, pepparrotskräm med sting och hackad gräslök. Perfekt till brunch, enkel lunch eller kanske som lyxigt mellanmål!

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2019

Toast med pocherat ägg och sparris

Ingredienser

4 portioner

Toast

4   skivor mörkt bröd (gärna kavring)
2 msk  smör

Pocherat ägg

4   ägg
2 msk  ättiksprit (12%)
1 tsk  salt

Pepparrotskräm

1 dl  majonnäs
2 - 3 msk  finriven pepparrot
1 tsk  honung
1 krm  salt
1 krm  svartpeppar

Tillbehör

1   knippe sparris (à 250 g)
finskuren gräslök (till garnering)

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat

Kommentar

Sås behövde lite citron eller någon annan yogurt, var för mycket majonnäs smak. Men var riktigt bra iaf.

Olof

2019-05-06

Näringsvärde per portion

Energi1762 KJ / 421 kCal
Fett33 g
Salt2 g
Kolhydrater19 g
Protein12 g

Testa liknande recept

Pocherat ägg
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pocherade ägg
Betyg 3.8 av 5.
21 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Inlagd gurka med pepparrot
Betyg 2.8 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sparris med pocherat ägg och romescocrème
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Syrlig fänkålssallad med pepparrot
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Krämig sparrissoppa med laxsmörgås Benedict
Betyg 3.8 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga