Tilltugg med getostkräm, honung och havtornsmarmelad

Betyg 3.5 av 5.
53 personer har röstat
0
Tilltugg med getostkräm, honung och havtornsmarmelad

Den här underbart goda chèvrekrämen blir kanske din nya favorit på ostbrickan. Den milda gestostkrämen med sötma från honung och syrlig smak från havtorn är en oslagbar kombination enligt ostmästarinnan Jenny Svensson. Klicka på krispiga rågcrostinis med smak av chili för att addera lite hetta.

Tilltugg med getostkräm, honung och havtornsmarmelad

Ingredienser

6 portioner
50 g  chèvre
1/2 dl  crème fraiche
1 tsk  honung
1/2 dl  havtornsmarmelad
salt och peppar efter smak
6 st  rågcrostini med chili
citronmeliss för dekoration

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och laktos. Fri från ägg.
Gör mjölkproteinfri: välj ett smakrikt mjölkproteinfritt ostalternativ och byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
53 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi520 KJ / 125 kCal
Fett6.3 g
Salt1.19 g
Kolhydrater13.7 g
Protein2.9 g

Testa liknande recept

Crostini med röd pesto, hasselnötter och Västerbottensost
Betyg 2.9 av 5.
49 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Crostini med lenrimmad laxros och dillyoghurt
Betyg 3.2 av 5.
93 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Snittar med gubbröra
Betyg 2.6 av 5.
301 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Tilltugg med handskalade räkor, aioli och gräslök
Betyg 3.2 av 5.
101 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Snittar med gravad lax, citron och rostade solroskärnor
Betyg 3.2 av 5.
80 personer har röstat
Under 15 min att tillaga