Tilltugg med getostkräm, honung och havtornsmarmelad
Den här underbart goda chèvrekrämen blir kanske din nya favorit på ostbrickan. Den milda gestostkrämen med sötma från honung och syrlig smak från havtorn är en oslagbar kombination enligt ostmästarinnan Jenny Svensson. Klicka på krispiga rågcrostinis med smak av chili för att addera lite hetta.
Ingredienser
6 portioner
50 g chèvre
1/2 dl crème fraiche
1 tsk honung
1/2 dl havtornsmarmelad
salt och peppar efter smak
6 st rågcrostini med chili
citronmeliss för dekoration
För alla
Innehåller gluten, mjölkprotein och laktos. Fri från ägg.
Gör mjölkproteinfri: välj ett smakrikt mjölkproteinfritt ostalternativ och byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi520 KJ / 125 kCal
Fett6.3 g
Salt1.19 g
Kolhydrater13.7 g
Protein2.9 g
Kommentarer