Crostini med lenrimmad laxros och dillyoghurt

Betyg 3.2 av 5.
93 personer har röstat
1
Crostini med lenrimmad laxros och dillyoghurt

Vacker att se på och fantastiskt god är den här snitten med rimmad lax som smälter i munnen. Tillsammans med en klick dillyoghurt på en krispig rågcrostini är det ett givet tilltugg till mingelpartyt eller en elegant och lättare förrätt innan en stadig middag.

Crostini med lenrimmad laxros och dillyoghurt

Ingredienser

6 portioner
3   skivor rimmad lax
1/2 dl  yoghurt naturell 10 %
2 msk  olivolja
3 msk  hackad dill
salt och peppar efter smak
6 st  rågcrostini med havssalt och olivolja

För alla

Innehåller gluten. Fri från ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt till soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.

Gör så här

Tips

Förbered laxrosorna och dillyoghurten dagen innan så går det ännu snabbare att svänga ihop snittarna innan gästerna ringer på dörren.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
93 personer har röstat

Kommentar

Ser framemot att laga denna rätt, ser verkligen smarrig ut!

Annika

2016-02-25

Näringsvärde per portion

Energi540 KJ / 129 kCal
Fett8.5 g
Salt1.88 g
Kolhydrater7.8 g
Protein5.1 g

Testa liknande recept

Snittar med gravad lax, citron och rostade solroskärnor
Betyg 3.2 av 5.
80 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Crostini med röd pesto, hasselnötter och Västerbottensost
Betyg 2.9 av 5.
49 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Tilltugg med handskalade räkor, aioli och gräslök
Betyg 3.2 av 5.
101 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Tilltugg med getostkräm, honung och havtornsmarmelad
Betyg 3.5 av 5.
53 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Snittar med gubbröra
Betyg 2.6 av 5.
301 personer har röstat
Under 15 min att tillaga