Tamales med grillad halloumi

Betyg 3.1 av 5.
22 personer har röstat
1
Tamales med grillad halloumi

Tamales är en mexikansk rätt där majskolvsblad fylls med polenta. Riktigt gott, och perfekt för den som vill grilla vegetariskt! Här lägger vi till halloumi och en frisk tomatsalsa på tallriken.

Tamales med grillad halloumi

Ingredienser

4 portioner

Tamales

2   färska majskolvar med blad
1 msk  olivolja
1   röd peppar
1   gul lök
1 dl  vispgrädde
7 dl  grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 1/2 dl  polenta
salt och peppar

Tomatsalsa

250 g  körsbärstomater
1 msk  rödvinsvinäger
2 msk  olivolja

Halloumi

1 msk  flytande honung
1/2 msk  pressad limesaft (1/2 msk pressad saft motsvarar 1 lime)
2   halloumi (à 150 g)

Till servering

65 g  mâchesallad

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongtärningen.
I övrigt fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och laktosfri haloumi.
Gör mjölkproteinfri: välj soja-, havre-, eller risbaserad gräddersättning. Byt ut haloumi mot tofu eller annan mjölkproteinfri ost.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
22 personer har röstat

Kommentar

Har inte testat receptet men tycker det bör framgå att mexikanska tamales görs med masa harina och inte polenta.

Björn

2015-08-31

Näringsvärde per portion

Energi2484 KJ / 594 kCal
Fett38 g
Salt3 g
Kolhydrater40.5 g
Protein21 g

Testa liknande recept

Kycklingspett med grönsaker i salsa roja
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sötpotatissallad med kokos och lime
Betyg 3.4 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Flap steak med brazilian nut-salsa
Betyg 3.6 av 5.
35 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Beer can chicken BBQ
Betyg 2.6 av 5.
241 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chorizo med rostad majs- och avokadosallad
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Squash med valnötter och ädelost
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga