Tagliatelle med rökta blåmusslor, fänkål och citron
Ta en genväg till havets smaker med rökta musslor på burk. Lyxig och snabblagad pasta med miljörätta musslor. Fänkålen passar bra till musslorna och vitlöken ger extra skjuts åt pastasåsen.¨Toppa med färska dillvippor.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2013
Ingredienser
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och matfett. Kontrollera innehållet i fonden.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot ris-, havre- eller sojabaserad gräddersättning. Byt smör mot mjölkfritt matfett. Kontrollera fonden.
Gör äggfri: använd äggfri pasta. Kontrollera fonden.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Bra recept och lite annorlunda.
Ann-christine
2022-09-02Fantastiskt gott och enkelt. Vi bytte ut rökta musslor mot vanliga på burk, och skippade chilifrukten eftersom vår treåring inte är så van vid chili. Blev otroligt gott ändå.
Maria
2013-04-14