Svamppasta med soltorkade tomater och oregano

En suverän vegetarisk svamppasta med soltorkade tomater och oregano. Svampen fräses i olja tillsammans med vitlök och en härlig doft sprider sig i köket. För att få till krämigheten adderas crème fraiche, vatten och buljong och såsen får koka några minuter. Tillsätt färsk oregano och servera med pasta.
 Ett recept från: 
 ICAs matkasse  v 38 2016

Ingredienser
4 portioner
4  port pasta (gärna fusilli)
1  gul lök
1  vitlöksklyfta
250 g champinjoner
1 msk olja
 salt
 peppar
250 g sojabönor
2 dl crème fraiche
1 dl vatten
1  tärning grönsaksbuljong
1/2  kruka oregano
Sallad
1 tsk olivolja
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
135 g soltorkade tomater
1/2  förp grillad paprika (à 200 g)
1/2  förp rucola (à 200 g)
370 g kalamataoliver
Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2924 KJ / 701 kCal
Fett30 g
Salt3.42 g
Kolhydrater64 g
Protein17 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer