Recept: Sushi på svenska
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 30 minuter

Sushi på svenska

34 röster

Sushi på svenska passar som en smakrik förrätt eller ett tilltugg till drinken. Gravad lax som steks snabbt i olja lägger du på tunnbröd och toppar med färskriven pepparrot. Sushin på lax är klar att serveras. Enkelt och gott!

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2004.

Ingredienser

  • gravad lax
  • olja till stekning
  • tunnbröd (se länk nedan eller köp färdigt)
  • crème fraiche
  • färskriven pepparrot
  • peppar

Så här gör du

  1. Skär en bit gravad lax i munsbitar. Hetta upp en stekpanna och stek laxen snabbt i olja på ena sidan.
  2. Bryt tunnbröd, se receptet Tunnbröd i stekpanna i bitar.
  3. Klicka crème fraiche på brödet, lägg laxbitarna ovanpå och toppa med färskriven pepparrot. Ta ett par tag med pepparkvarnen.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt tunnbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

En enkel smakrik förrätt eller drinktilltugg.