Stekt torsk med varm sallad

Betyg 4.5 av 5.
17 personer har röstat
2
Stekt torsk med varm sallad

Torsken blir fastare och jämnare saltad när den får ligga i en rimningslag en stund före stekning. Den härligt röda, ljumma salladen gör du med tomat, chili och paprika – en riktig nyttoinjektion! Att servera torsken med svart quinoa blir extra effektfullt.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2014

Stekt torsk med varm sallad

Ingredienser

4 portioner
2 msk  salt
1/2 l  iskallt vatten
4   ryggfiléer av MSC-märkt torsk (à 150 g)
2 msk  smör
svart quinoa till servering

Sallad

1   rödlök
1   röd chili (t ex spansk peppar)
1   röd paprika
250 g  körsbärstomater
3 msk  olivolja
1/2 tsk  salt
1 krm  svartpeppar
1/2 krm  vanilj i pulverform
1 dl  granatäppelkärnor (färska eller frysta)

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: Byt smör mot mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
17 personer har röstat

Kommentarer

Mycket gott o vackert för ögat. Skall laga det på nytt, tur att jag hittade receptet

Barbro

2014-04-10

Mycket gott och smakrikt, lagom starkt! Sparar för att använda många gånger igen!

Margareta

2014-03-27

Testa liknande recept

Granatäpple- och myntaswirl
Betyg 2.4 av 5.
32 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Lax med rödbetstabbouleh
Betyg 4.2 av 5.
17 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Apelsinsallad med valnötter och granatäpple
Betyg 5 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Frysta stjärnanismarinerade apelsinklyftor
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Silverlök och granatäpple
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sallad med kamutvete, kyckling och krispig kål
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga