Stekt lövbiff med gratäng och bönsallad
Stekt lövbiff med gratäng och bönsallad är en obeskrivligt smakrik och lättlagad måltid. Den tunna lövbiffen steks i en het panna en snabbis, bara så att den får färg. Värm därefter gratängen tills den blir gyllenbrun, då är den redo för servering. Tillsammans med en bönsallad som fått smak av persilja.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2015
Ingredienser
2 portioner
400 g potatisgratäng
150 g haricots verts (bönor)
1/2 cosmopolitansallad
1/2 ask persilja (à 20 g)
1 tsk olivolja
1 tsk rödvinsvinäger
salt och peppar
ca 350 g lövbiff
1 tsk smör
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör så här
Tips
Pressa gärna i en vitlöksklyfta i gratängen innan den värms.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2381 KJ / 573 kCal
Fett26 g
Salt3.47 g
Kolhydrater30 g
Protein50 g
Kommentarer