Spjäll med aprikos och chili

Betyg 2.8 av 5.
6 personer har röstat
0
Spjäll med aprikos och chili

Revbensspjäll marinerade i en sötstark marinad av aprikos och chili som gör sig urgott på grillen. Grillade revbensspjäll kan ge väldigt olika smakupplevelser beroende på marinad eller glaze. Ha gärna ner lite björkved i grillen och locket på, så får spjällen en rökt smak.

Spjäll med aprikos och chili

Ingredienser

6 portioner
2 msk  hackad inlagd jalapeño (finns på burk)
2 dl  aprikospuré (barnmatsvarianten i burk är bra, den mixad med päron funkar också)
1 msk  vinäger
1 msk  olja
salt
1 kg  tjocka revbensspjäll

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Recept och bild från boken Grilla med Niklas, Tukan förlag.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1481 KJ / 354 kCal
Fett25.4 g
Kolhydrater2.4 g
Protein29.6 g

Testa liknande recept

Krabba med tabascomajonnäs
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rökt vitlök
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Enrisrökta lammkotletter
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sallad på rökt kalvlägg
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Jalapeñoröra
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Rökt lax med chili
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga