Spätta meunière med curryremoulad

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
0
Spätta meunière med curryremoulad

Remoulad till fisk känns kanske inte helt nytänkande, men med lite curry blir den genast lite modernare. Fisken vänds lätt i mjölet innan den steks på lätt i pannan, och den äts genast med kokt potatis, och såklart din hemmagjorda curryremoulad!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2021

Spätta meunière med curryremoulad

Ingredienser

4 portioner
900 g  potatis
1   förp pickles (à 390 g)
3/4 dl  majonnäs
1 tsk  curry
salt
peppar
1   romansallad
1/2   ask snackgurka (à 250 g)
600 g  rödspättafilé
1/2 dl  vetemjöl
2 msk  rapsolja

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix eller annat glutenfritt mjöl.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Tips

Torka av fisken med hushållspapper innan de kryddas och vänds i mjöl.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2553 KJ / 609 kCal
Fett21 g
Salt3 g
Kolhydrater62 g
Protein39 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Rödspätta med pickles
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spätta med dillpickles
Betyg 2.3 av 5.
23 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rödspätta i paneng curry med spetspaprika
Betyg 3.4 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spättabörsar med banan och tomat
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ugnsspätta med blomkåls-couscous
Betyg 3.1 av 5.
30 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spätta med remouladsås
Betyg 3.3 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga