Sparrisrisotto med halstrad lax

Betyg 4.3 av 5.
12 personer har röstat
2
Sparrisrisotto med halstrad lax

Ett festligt recept på hänförande sparrisrisotto med halstrad lax, sockerärter, färsk grön sparris och parmesanflarn. Den krämiga risotton passar perfekt ihop med den stekta, lite salta laxen och detta är ett recept som verkligen får det att vattnas i munnen!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2013

Sparrisrisotto med halstrad lax

Ingredienser

4 portioner

Sparrisrisotto

1 1/2 l  vatten
4 msk  kycklingfond
1   gul lök
1 msk  olja
3 dl  arborioris
1 tsk  timjan
rivet skal av 1   citron
salt och peppar
75 g  sockerärtor
250 g  färsk grön sparris
50 g  parmesanflarn
600 g  färsk lax

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på fonden. I övrigt är rätten fri från gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: uteslut parmesanosten.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsmedlet E1105 Lysozym.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Jättegott! Behövdes inte så mycket vätska som receptet angav.

Maria

2021-05-05

Supergod!

Emil

2013-05-02

Näringsvärde per portion

Energi2807 KJ / 671 kCal
Fett30 g
Salt2.4 g
Kolhydrater52 g
Protein43 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Rosmarinstekta fläskkotletter med kantarellrisotto
Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Risotto med Västerbottensost
Betyg 3.1 av 5.
50 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sparrisrisotto med gremolataräkor
Betyg 3.7 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Risotto med bresaola
Betyg 4.3 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Krämig risotto
Betyg 3.3 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Risotto med sojabönor och gremolata
Betyg 4.4 av 5.
48 personer har röstat
Under 45 min att tillaga