Sotad gravlax

Betyg 2.5 av 5.
4 personer har röstat
1
Sotad gravlax

Sotad, gravad lax är både lyxigt och lätt – bara du har en dag på dig. Grava laxen med socker, salt, dill och vitpeppar och låt ligga i kylen ett dygn. Vänd gravlaxen i en kryddblandning av paprika- och senapspulver samt fänkålsfrö. Sota genom att steka i torr het panna. Gott med citron och avokado.

Sotad gravlax

Ingredienser

4 portioner
500 g  laxfilé utan skinn
1 1/2 msk  salt
2 msk  strösocker
1 tsk  grovkrossad vitpeppar

Kryddblandning

1 msk  paprikapulver
1 tsk  senapspulver
1 tsk  mortlade fänkålsfrö

Till servering

avokado
olivolja
citron

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Grundreceptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 8 bufféportioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.5 av 5.
4 personer har röstat

Kommentar

Mycket intressant, skall testa under helgerna

Thorleif

2014-12-22

Näringsvärde per portion

Energi1758 KJ / 421 kCal
Fett33.2 g
Kolhydrater6.1 g
Protein24.2 g

Testa liknande recept

Snabbgravad lakritslax med citronmajonnäs
Betyg 4.4 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Snapsgravad lax
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fänkålskryddade laxspett
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kryddig ost- och olivblandning
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Snabbgravad tataki-lax
Betyg 4.9 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fänkålsstekt lax med kålrabbislaw
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga