Smördegsflarn med najadlax och sveciakräm
Smältande goda smördegsflarn med skivor av najadlax och en klick len ostkräm gjord på svecia och crème fraiche. Perfekt mingelmat för både lunch- och middagsbuffén!
Ingredienser
8 bufféportioner
250 g färsk smördeg
1 äggula
1 tsk vallmofrön
100 g lagrad hårdost (Svecia)
1 dl crème fraiche
salt och peppar
150 g najadlax
1 ask smörgåskrasse
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smördeg, smör och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt smördeg, matfett, crème fraiche och ost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: uteslut äggulan och pensla med vatten, mjölk eller filmjölk. Kontrollera innehållet i smördegen.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1088 KJ / 260 kCal
Fett19 g
Salt1.1 g
Kolhydrater11 g
Protein10 g
Kommentar
Hur sparar man receptet, ja förutom att tryck på hjärtat - för det går ej att finna under fliken sparade recept.